Concert Jazz

 

 

festival_39_09_iulie_bossa_nova

Bossa Nova la Festival ’39, cu Luiza Zan si Sorin Romanescu
http://www.myspace.com/festival39

Mare concert, mare! Sub deviza “Some people like bossa”, Festival ’39 va prezinta joi, 9 iulie, un concert de bossa nova in spiritul “Serilor lui Don Luciano”. Luiza Zan (voce), Sorin Romanescu (chitara) si Eddie Neumann (saxofon) vor fi virtuozii care va vor introduce in lumea exotica a ritmurilor bossa nova. Attila Gellert, renumitul bucatar al cafenelei de Curte Veche, va pregati specialitati portugheze cu care va acompania culinar concertul de bossa nova. Bufetul este inclus in pretul biletului de concert.

Luiza Zan a cantat cu Geri Allen, Robert Hurst, Eric Harland la festivalul de jazz de la Montreux, cu Sorin Romanescu si Vlaicu Golcea in proiectul Luiza Zan Trio, cu care a concertat in Ungaria si marile orase ale Romaniei (Bucuresti, Iasi, Targu Mures, Cluj) si in trupa Slang, cu care a cantat in Bruxelles, Taliandorogd, Esztergom, Budapesta si in cadrul majoritatii festivalurilor romanesti de profil. Alaturi de Slang, Luiza a castigat premiul I in cadrul festivalului Cerbul de Aur, editia 2004, cu piesa “Frunzulita d’alior”.

Sorin Romanescu, autodefinit ca “muzician eclectic”, debuteaza in 1991 la Festivalul de jazz de la Sibiu. A cantat la chitara bass in formatia Sarmalele Reci, cu care a lansat albumul simbol al anilor ’90: “Tara te vrea prost”. Dupa Sarmalele Reci, Sorin Romanescu canta in formatia Aievea, alaturi de care primeste o suita de premii: Best Jazz Group (oferit de Societatea Nationala de Radio), Best Jazz Musician (oferit de Uniunea Compozitorilor) etc. Sorin Romanescu a avut colaborari cu Alexandru Andries, Johnny Raducanu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Maria Raducanu si alte nume mari ale jazz-ului romanesc.

Eddie Neumann – saxofon, Londra – a incantat audientele cu proiectele sale Electric Vulcans si Day Release Encyclopedia, a cantat cu Jazz Unit (cu pianistul Lucian Ban si bassistul Vlaicu Golcea), Orient Express (condus de legenda jazz Harry Tavitian) in Statele Unite, Franta, Germania, Austria, Anglia, Ungaria. (http://www.myspace.com/eddieneumann)

Rezervarile pentru “Serile lui Don Luciano” pot fi facute la numarul de telefon 0743-339-909. Nu uitati sa vizitati si website-ul evenimentului, www.myspace.com/festival39, precum si website-ul Cafenelei Bucurestilor d’altadata – Festival ’39 – www.festival39.com.

This entry was posted in EVENIMENTE. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *