CAFENEAUA D’ALTADATA

CAFENEAUA D’ALTADATA  Festival `39

Amplasament:       Localul este situat pe strada Republici nr.62, in centrul istoric al Brasovului. Pozitionata pe una dintre arterele importante, cale de accedere in centrul orasului, cafeneaua se afla in drumul tuturor turistilor interesati atat de importanta istorica cat si de viata sociala a orasului.

Concept:       Atmosfera caracteristica inceputului de secol XX, perioada interbelica, cu diverse elemente si accesorii originale din anii ’30, amplasate cu scopul de a crea atmosfera intima a unei cafenele la sosea, local atat de raspandit in aceea perioada.

Studiate cu grija, efectele cromatice si ambientale sunt dedicate mentinerii separatiei cu lumea exterioara, incercandu-se ancorarea consumatorului in atmosfera creata.

Materiale:       Materialul de baza folosit este lemnul – stejar, unele elemente fiind confectionate din butoaie de stejar vechi de aproape 100 de ani – elementele de podea, parti componente ale mobilierului,fatada intrarii, parti componente ale barului,etc., altele din stejar nou. Un alt material folosit este fierul forjat – gard exterior, balustrada interioara.

Podeaua
Este formata din stejar baituit, cu elemente egalizatoare din placaj furniruit cu furnir de stejar in culoarea naturala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *